Na, ezzel nem leszek népszerű

Általános

Kritika: Macskarisztokraták

Most már évek óta figyelem, hogy akárhányszor előkerül ez a film társaságban, a lányok tágra nyílt szemmel lelkendeznek, majd – mikor fény derül káini bélyegemre – elvékonyodó hanggal kérdezik: „Nem láttad? Hát az meg hogy lehet?” Mindig rábólintok, hogy majd, persze, nyilván, ha nincs jobb dolgom, talán máskor. De most olyan volt a csillagok állása, hogy azon kaptam magam: a képernyőmön rajzolt macskák táncolnak önfeledten.

Megpróbálom gyorsan lezavarni a kritikát. A hatás ugyanaz, de megspórolok néhányezer karaktert mindannyiunk idejéből.

Először is: nem én vagyok a célközönség, tudom. Sokaknak a nosztalgia-faktor durván belejátszik a rajzfilm megítélésébe, nálam egyszerűen nincs ilyen. Sőt, a rasszista sztereotip macska miatt sem éri meg panaszkodni, mert régen készült, a „PC” fogalma sehol nem volt még. De hát kérem szépen, milyen dioptriás rózsaszín szemüveg kell ahhoz, hogy ne lássuk: ez pocsék?

Hiába van gyönyörűen megrajzolva (ez az az egy, ami majdnem megmenti: a hátterek, a szereplők, minden elképesztő). A főszereplők idegesítőek (kivéve O’Malley macskát: ő baromi jó), a gonosznak alapvetően igaza van, de hülye, ha egy percre bárki leülne gondolkodni, nem lenne film. A mellékszereplők feleslegesek, zavaróak, bár értem,

dögöljetek meg libák hol a lángszóróm odapörkölök

hogy nélkülük tíz perc lenne a dolog, mégis a pokolba kívánom őket. A dalok – a még mindig pozitívum O’Malley bemutatkozó dalán kívül – arra ingereltek, hogy forró ólmot öntsek a fülembe, aztán elmeneküljek. Fordítva okosabb lett volna, most hogy így belegondolok.

Viccesnek meg nem vicces. Az a két geg, amit ismételnek, már először sem ér el sok sikert, de ez nem akadályozza meg a rajzfilmet, hogy párszor lenyomja még a torkunkon. És minél kevesebb szó esik a hasfalszaggatónak szánt első tíz percről, ahol a szenilis ügyvéd effektíve megerőszakolja szerencsétlen inast, annál jobb.

Hiba volt beadnom a derekam. Lecseréltem egy elmulasztott klasszikust egy idióta, ostoba rajzfilmre, amit láttam. Legyetek okosabbak nálam: kerüljétek el, és hagyjátok meg mások kedvencének.

Nem a Suzie és Tekergő koppintása vagyunk, dehogyis, hát ez meg hogy jutott eszedbe

Reklámok

Na, ezzel nem leszek népszerű” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s